Εταιρία - Ιστορικό


Τα Εργαστήρια Επιγραφών «Ιδέα» λειτουργούν από το 1974 με έδρα την Καλλιθέα του νομού Αττικής, όταν ηλεκτρονικά βοηθήματα στη δουλειά του επιγραφοποιού ήταν ανύπαρκτα, περίσσευε όμως το μεράκι, η τέχνη και η καλαισθησία.

Ο ιδρυτής και διευθύνων της επιχείρησης Κώστας Μεταξάς, μαθήτευσε πλάι στο ζωγράφο Γιώργο Συρίγο στο μεγάλο διαφημιστικό εργαστήρι της Αθήνας την ΕΔΟ που την εποχή εκείνη είχε κατ' αποκλειστικότητα τις ζωγραφιστές διαφημίσεις του ΗΣΑΠ. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και διαφήμισης πλάι στο μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Νικόλαο Ατζαρίτη.

Με την πείρα των 35 χρόνων και με τον υπερσύγχρονο πλέον ηλεκτρονικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, συνεχίζουμε να δημιουργούμε μοναδικές επιγραφές, πραγματικά ΤΕΧΝΗΣ ΕΡΓΑ. Οι βασικοί τομείς ενασχόλησης είναι η σχεδίαση και κατασκευή επιγραφών παντός τύπου, με εξειδίκευση σε παραδοσιακές επιγραφές, ζωγραφική, ξύλινα σταντ, ξύλινα μενού εστιατορίων, μαυροπίνακες, ξύλινες φωτεινές επιγραφες καθώς επίσης παλιά αντικείμενα για διακόσμηση και αγιογραφίες.

Η συμμετοχή μας σε πολλές διεθνείς εκθέσεις, η μακρόχρονη διαδρομή και συνεισφορά μας στον χώρο της επιγραφής και της διαφήμισης και πάνω από όλα η ποιότητα της δουλειάς μας αποτέλεσαν τα εχέγγυα για τους πελάτες που μας έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους. Η ανταπόκριση αυτή μας έχει φέρει στην πρώτη θέση στην προτίμηση, επιχειρήσεων απ' όλη την Ελλάδα στον τομέα των παραδοσιακών επιγραφών.

Χιλιάδες πελάτες μας εμπιστεύτηκαν μέχρι σήμερα και συνεχίζουν, καθώς για μας η αξιοπιστία, η ποιότητα στην δουλειά μας, η ακρίβεια στους χρόνους παράδοσης και οι προσιτές τιμές μας δεν είναι απλή υποχρέωση αλλά δέσμευση.

Το κεντρικό μας μαγαζί και ένα από τα εργαστηριά μας βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια στην Καλλιθέα στην οδό Ελ. Βενιζέλου (θησέως)  303.

Σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά.